Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich
Mam niestety poważny problem; mianowicie rok temu wymieniana była uszczelka pod głowicą, głowica była planowana - wyglądała jak nówka. Ostatnio zauważyłem małe braki płynu chłodniczego; pojechałem do mechanika, który stwierdził, że może to być wina pompy wody; niestety przy głębszych oględzinach okazało się, że wyciek jest spod uszczelki. Zadzwoniłem do tego gościa, który mi wymieniał uszczelkę i ten oczywiście się nie poczuwa do winy. Powiedzcie czy to jest możliwe że po roku i 20 000 km przejechanych po prawidłowej instalacji mogła ponownie paść uszczelka? Jestem z tym magikiem, który wymieniał mi uszczelkę umówiony na przyszłą sobotę (wcześniej nie ma czasu)
Rover 45, 1.4 16V instalacja gazowa
pozdrawiam
latoking
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 17, 2012 09:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no to zaje.....cie; pewnie reklamacji nie będzie chciał uwzględnić; jak będę wymieniał uszczelkę to ponowne planowanie jest konieczne?; dodam tylko że ubytek płynu na razie jest niewielki a płyn chłodniczy w zbiorniczku jest klarowny (nie widać nalotów)
no i jeszcze jaką uszczelkę polecacie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez latoking Sro Paź 17, 2012 10:52, w całości zmieniany 1 raz
u mnie po 1.5 roku tez zaczął znikac plyn ale wyciekow nigdzie nie widac i tez zaczynam sie tym martwic oleju nie przybywa i nie wiem co teraz mam robic
Ja bym nawet nie wiedział że mi płyn ucieka, ale ostatnio miałem plamy oleju w garażu i pojechałem do mechaników bo okazało się że nie dokręcili mi filtr oleju. Niestety okazało się że są małe wycieki oleju i po próbach okazało się że to HGF. A wycieki są nieduże po podłożeniu folii jest to kilka kropel na dobę
u mnie nigdzie
Jutro jestem umowiony z gosciem i mi sprawdzi zawartosc spalin w ukladzie chlodzenia i mam nadzieje ze tego tam nie bedzie bo jak bedzie to sie wkurze lekko
U mnie tez niestety nie wiem do końca skąd cieknie bo na razie jestem w pracy ale mechanicy u których zostawiłem auto powiedzieli że są na 100% przekonani że to wina uszczelki; uszczelkę pod kolektorem sprawdzili i na pewno to nie jej wina
ile mniej więcej mechanik by chciał za wymianę uszczelki? mój mi powiedział że 250 zł za robote i uszczelka około 200 zł to o jakaś tam z metalem czy coś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum