Wysłany: Sro Maj 28, 2014 18:35 [R75] schowek na okulary
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, dziś przekopywałem się przez graty w piwnicy.
odnalazłem takie oto cudo:
Pochodzi z Renault Laguna 1 ph1 czyli pierwszy model laguny przed liftem, być może w późniejszych wersjach też to występowało.
Jako, że często gęsto miałem problem żeby schować gdzieś okulary, a w dostępnych przestrzeniach znajdowały się jakieś mniejsze bajery postanowiłem spróbować. Wymiarami jak najbardziej odpowiada rączce w podsufitce którą miałem po stronie kierowcy, choć nie wiem czy u wszystkich jest ona montowana, w każdym razie u mnie była.
Mocowania po 2 drobnych przeróbkach pasują jak ulał w fabryczne miejsca
1. najpierw odcinamy haczyki przy uchwycie na okulary gdyż przeszkadzają w montażu
2. okrągłe otwory w mocowaniach rozwiercamy na "fasolki" żeby dopasować się z otworami na śruby
Dla wprawnego w pracach ręcznych posiadacza Roverka to nie dłużej niż 15-20 minut pracy, a efekt wygląda tak:
Dodam że kolor bardzo zbliżony do kolory uchwytów z Rover'a a więc nie rzuca się mocno w oczy
longer86, ja telefon rzucam pod popielniczkę, ładnie tam pasuje, tylko czasami zabrzęczy w r400 była tam ładna podkładka gumowana, czego w 75 niestety nie ma ale trudno. Daję radę
najlepiej kupić od anglika, najtaniej jeden element też to kminiłem ale nie zdecydowałem się, niepotrzebne mi to. przynajmniej na razie. Może jak miałbym na drugim uchwycie zamontować nawigację, to by to miało rację bytu jednak teraz z rzadka korzystam z jednego uchwytu a co dopiero z dwóch są kiepskiej jakości i mają trudności z utrzymaniem pełnego kubka kawy/puszki coli itp
longer86, fajny patent z tym schowkiem na okulary, naprawdę.
Powiedz czy to jest schowek w kolorze jasny beż?
Pytam bo nie wiem czy takie schowki z laguny pasowałyby do mojego wnętrza.
Mam sandstone beige czyli piaskowy beż
pelson91, źle się wyraziłem, mam dodatkowo od strony kierowcy i nie używam po prostu, pasażerka ma swój
ale dzięki rafalmis1 może już niedługo
rafalmis1, jesteś moim zbawcą chodzi mi dokładnie o taki wkładany w miejsce uchwytu pasażera dynks na telefon - tego nie ma na allegro - szukałem kilkadziesiąt razy i d**a
taki posiadałem i potwierdzam że pasuje, niestety nie ma tego dużo do kupienia, trzeba by gdzieś po szrotach pojeździć poszukać, bo cena niestety też wydaje mi sie odrobinę za wysoka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum