Wysłany: Czw Maj 29, 2014 18:54 [MG ZR 1.4 benzyna 2004r] Wymiana filtrów i oleju.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Siemanko, kupiłem niedawno swój pierwszy samochód, używanego MGka i chciałbym wymienić filtr powietrza, oleju jak i sam olej. Nie mam pojęcia jednak jakie filtry i jaki olej kupić. Nie wiem jak mam tego szukać, po roku produkcji, silniku, czy jeszcze innej kategorii.
Podejrzewam, że dla kogoś nawet średnio-zorientowanego to może być błahostka jednak sam jestem totalnym laikiem stąd prośba o pomoc w tej sprawie.
Z pozdrowieniami
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 29, 2014 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Umawiając się na wymianę oleju i filtrów telefonicznie spytają Cię o markę, model i typ silnika samochodu. W ten sposób dobiorą filtry. Nie napisałeś skąd jesteś, bo mógłbym polecić warsztacik w Bytomiu.
Sam też możesz wybrać na pl.filtron.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum