Wysłany: Pią Maj 30, 2014 22:45 [R400] Korek zbiorniczka wyrównawczego. Wymiana na nowy.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam
Wiem, że podobne tematy były, ale chciałem się upewnić. Od dwóch dni gdy stoję w korkach nieznacznie podnosi mi się temperatura. Nieznacznie to znaczy może o szerokość wskazówki, po czym załącza się wentylator i temperatura zostaje momentalnie zbita do normalnego stanu. Układ drożny, płyn jest czyściutki, wycieków nie ma. Wydaje mi się, że czas najwyższy wymienić korek od zbiorniczka wyrównawczego. Od jakich dokładnie samochodów można założyć do mojego Roverka?
Wiem, że podobne tematy były, ale chciałem się upewnić. Od dwóch dni gdy stoję w korkach nieznacznie podnosi mi się temperatura. Nieznacznie to znaczy może o szerokość wskazówki, po czym załącza się wentylator i temperatura zostaje momentalnie zbita do normalnego stanu. Układ drożny, płyn jest czyściutki, wycieków nie ma. Wydaje mi się, że czas najwyższy wymienić korek od zbiorniczka wyrównawczego. Od jakich dokładnie samochodów można założyć do mojego Roverka?
gdy stoję w korkach nieznacznie podnosi mi się temperatura. Nieznacznie to znaczy może o szerokość wskazówki, po czym załącza się wentylator i temperatura zostaje momentalnie zbita do normalnego stanu.
Jest to jak najbardziej normalne zachowanie. Nie masz czego szukać.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio jeden z diagnostów stwierdził, że właśnie przegrzewanie się silników serii K jest ich największą bolączką, że brytyjczycy zaprojektowali je na trasę a nie na stanie w korkach
Nie wiem czy to prawda, ale dużo się słyszy o walniętych uszczelkach.. Sam mam KV6, ale u mnie ani razu temp. przez dwa lata nie dygnęła powyżej normalnego poziomu(przynajmniej na wskaźniku )
gdy stoję w korkach nieznacznie podnosi mi się temperatura. Nieznacznie to znaczy może o szerokość wskazówki, po czym załącza się wentylator i temperatura zostaje momentalnie zbita do normalnego stanu.
Jest to jak najbardziej normalne zachowanie. Nie masz czego szukać.
Czyli nic na razie nie ruszać? Korek kupiłem, ale jeszcze nie wymieniłem.
dawidsass
Ani razu wskazówka nie drgnęła? Nawet w upalne dni, kiedy stoisz w korku? Wiesz moim zdaniem to też normalne jednak nie jest. Nawet w nowych samochodach słychać jak wentylatory pracują na max obroty.
Ja słyszałem natomiast że silnik K najbardziej nadaje się na tory wyścigowe niż na ruch miejski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum