Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005
Chociaż o HGF jest mnóstwo tematów to zakładam nowy.
Proszę od pomoc w dwóch kwestiach
1) Od ponad 15 miesięcy jeżdżę z olejem przedostającym się do układu chłodzenia.
Olej przedostaje się w sposób ciągły w niewielkich ilościach. Co do pracy silnika nie
ma najmniejszych zastrzeżeń. Olej jest czyściutki. Przejechałem ponad 16tyś. km
w takim stanie. Trasy różne, czasami kilkusetkilometrowe, okresowo tylko jazda
miejska. Spaliny przy odpalaniu bez śladów dodatkowej wody.
2) Dodatkowo tracę niewielkie ilości płynu chłodzącego. Około 200, 300ml co
2, 3 tygodnie. Brak widocznych wycieków. Ani ja, ani mechanik nie potrafimy ich
zlokalizować.
Pytania:
1. Czy jest możliwe aby przejechać aż taki dystans z HGF? Problem jest const.
2. W jakich miejscach może dochodzić do mieszania płynów poza uszczelką pod głowicą?
Z góry dziękuję za sugestie co z tym "fantem" zrobić.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 16, 2014 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Cze 16, 2014 20:20
Oczywiście ,że mozna tyle przejeździć, ja kupiłem z hgf , a auto chodziło malinowo i równo, płyn czyściutki, i tak jeździłem, aż pojechałem do mechanika i jak podjechałem pod warsztat to puścił chmurke, poczuliśmy zapach płynu w spalinach, a po chwili znowu ładnie chodził.
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Oczywiście ,że mozna tyle przejeździć, ja kupiłem z hgf , a auto chodziło malinowo i równo, płyn czyściutki, i tak jeździłem, aż pojechałem do mechanika i jak podjechałem pod warsztat to puścił chmurke, poczuliśmy zapach płynu w spalinach, a po chwili znowu ładnie chodził.
Spaliny są w porządku. Silnik chodzi idealnie. W zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego jest olej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum