Forum Klubu ROVERki.pl :: MG ZT w UK
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MG ZT w UK
Autor Wiadomość
kkurtyka 

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 19:46   MG ZT w UK

Witam wszystkich forumowiczów

od kilku miesięcy szukam samochodu dla siebie. Na początku miał być to rover 75, ale obecnie jestem bardziej skupiony na MG ZT. Na wakacje wyjechałem do Anglii, jak wiadomo tutaj te samochody są strasznie tanie. Plusem jest też to, że brytyjczycy o nie dbają, a przy zakupie nie zatajają historii auta.

Przeczytałem forum i dowiedziałem się, że przekładka w R75/ZT jest jak najbardziej wykonalna ze względu na sprzyjającą temu konstrukcje ściany grodziowej. Problemem może być dostępność części, po przyjeździe do polski będę musiał pewnie chwilę poczekać zanim wszystko zbiorę, żeby nie robić na "raty". Możecie mi napisać czego będę potrzebował? Jest w Warszawie ktoś kto się tym zajmuje?

Na allegro jest kilka ofert ale są to przekłądki roverów- 2500zł. Nie znam tych firm więc wolałbym zdobyć wszystkie części a samą operacje zlecić komuś polecanemu na forum.

Jak wygląda sprawa komputera pokładowego po przekładce? Można zmienić jednostki odległości? Jakie mnie jeszcze niedogodności czekają? Chodzi mi np. o zamek od strony pasażera, który będzie działał jak ten główny - od kierowcy.

Podam przykładowe miejscowe oferty:

http://www.gumtree.com/p/...reen/1065919842

http://www.gumtree.com/p/...-190/1065522176

Szukam raczej 2.5 kv6 bo 1.8 i 1.8T nie są polecane. Diesla nie chce. Te ceny które widzicie wyżej są w wielu przypadkach do negocjacji więc są to śmieszne pieniądze.

Napiszcie co myślicie

Pozdrawiam

SPAMU¦

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 19:46   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

szoso 

Rover 400

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 20:06   

Zrób zrzut ekranowy do drugiego ogłoszenia.

kkurtyka 

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 22:08   

tutaj zrzut, niestety pod ręką mam tylko telefon. Głownie chciałbym Was prosić o komentarze dotyczące pomysłu.

Odpowiedz do tematu