Wysłany: Nie Wrz 07, 2014 20:40 [Rover 200] Pomoc w wyborze linki ręcznego
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Kilka dni temu chwaliłem się jak to ja naprawiłem hamulec ręczny
No prawie naprawiłem bo hamuje jak żyleta tylko następnego dnia po kilkukilometrowej przejażdżce okazało się że hamuje aż za dobrze i to sam.
Bęben lewy robi się gorący bo linka nie odbija.
Po rozebraniu wszystkiego jeszcze raz i po wnikliwej obserwacji stwierdziłem że linka jest uszkodzona, pancerz przetarty, pewnie jakiś brud do środka się dostał.
Ogólnie próba reanimacji poprzez psikanie smarowidłami w linkę spełzła na niczym, linka chodzi ale ciężko, po zaciągnięciu ręcznego nie cofa się.
I tu pojawia się moja prośba.
Czy linka w aukcji http://allegro.pl/linka-h...4535002656.html będzie dobra do mojego auta ?
Z opisu wynika że tak, bo 36.01.33 (10.5237) - lewa bębny i mój model jest wymieniony, tylko czy wymiar, długość będzie dobra ?
LEWA:
Długość linki: 1743mm
Długość pancerza: 1520mm
Czytałem kiedyś że ktoś kupił linkę i miała pasować a wymiary były inne.
Może miał ktoś doświadczenia w tym temacie. Ułatwiło by mi to bardzo naprawę bo nie uśmiecha się rozbierać wszystkiego niepotrzebnie gdyby nowa linka nie pasowała.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 07, 2014 20:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziękuję za pomoc ale to już ustaliłem, nie mogę tylko sprawdzić czy taka długość jak podałem w pierwszym poście będzie odpowiednia ale tego chyba nie sposób sprawdzić i trzeba uwierzyć w rzetelność producenta linki.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Wto Wrz 09, 2014 17:50
Jakieś pół roku temu zamawiałem linkę u tego samego sprzedawcy tyle, że lewą pod tarcze. Z długością było wszystko w porządku. Jedyne co to ten bolec, trzpień, który wchodzi w mocowanie przy dźwigni ręcznego miał za dużą średnicę i konieczne było rozwiercenie otworu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum