Autko w ciągu 1-2dni będzie gotowe do pierwszej jazdy co ciekawe, to rocznik 2004 a kolory kabli w wiązce auta nie pasują do rave było troche zabawy + przestawiony moooocno rozrząd (wałek wydechowy o 180stopni, wał korbowy i wałek ssący po 45 stopni - a kompresja była O_o) ale finalnie motor pracuje bardzo ładnie
Trzeba zwrócić uwagę, że skorpion, cały silnik wyremontował własnoręcznie - szacun!
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Na tą chwilę motor pracuję wg mnie bardzo dobrze, równo i miarowo co do jazdy musi wypowiedzieć się Skorpion, który jutro go zabierze do siebie - ja przejechałem może z 500m żeby zobaczyć czy się w ogóle tyrka mam nadzieję, że będzie dobrze służył co więcej....gada, sapie, syczy - żyje
Widziałem filmy i miałem się pytać czemu na nich tak dziwnie nie równo pracuje czy to wina audio kamery. Jak by coś biło w silniku takie klekotanie. W porównaniu do twojego zs całkiem głośno pracuje. Czy mi się to zdaje
Fajnie ze kolejny prawie gotowy
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
skorpion, rozebrał silnik do ostatniej śrubki i złożył całość do kupy to stukanie to popychacze zaworowe, które mogą nie być jeszcze napełnione olejem silnik łącznie pracował dopiero kilka minut, trzeba dać mu czas, żeby się wsio ułożyło
he he narazie to jest jazda do 2 tyś obr docieranie ale napewno bede chciał podniesc moc ale zeby tez auto było do jazdy bo kolega miał fiata turbo to jak podkrecił to spalanie przy bucie w 20 ledwo sie miesciło
[ Dodano: Sro Sie 13, 2014 22:13 ]
piatek wolny to wrzucę pare fot z projektu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum