Wysłany: Czw Sie 21, 2014 17:51 [honda civic]check engine w hondzie civic silnik 20T2N
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich posiadaczy Roverków:)zapewne zostanę zrugany ale proszę o cierpliwość i wskazanie właściwej ścieżki poszukiwań jeśli założyłem temat nie tu gdzie powinienem;/
Posiadam Civica z dieslem Rovera 105 KM 2.0 itd to się u mnie nazywa. wymieniałem swego czasu uszczelniacz na wałku rozrządu od strony pompy wtryskowej, robota jak mi się zdawało gładka i przyjemna i tak też poszło, niestety nazajutrz po wyjeździe z garażu zapalił mi się check:(jeżdżę z nim do dziś, z tym że nie pali się on cały czas, a zapala się w czasie jazdy, gdy utrzymuje stale obroty silnika, np. 1500 obr/min., po puszczeniu pedału gazu natychmiast gaśnie, gdy się pali silnik mułowaty, check nie zapala sie powyżej 2200 obr. zrobiłem z tą usterką już przeszło 1500km, nie stwierdziłem zwiększonego apetytu na paliwo, po podłączeniu do kompa wskazuje błąd:" regulator początku wtrysku". kąt wtrysku na zimnym silniku 4 stopnie, nadmienię że po wymianie tego uszczelniacza silnik zaczął żwawiej palić, czyli mniemam iż wcześniej kąt wtrysku miał inną wartość.sprawdzałem również kable idące do pompy, kostka i konektory wyglądają ok.nie widać przetarć. choć nie wiem jak głębiej, gdyż nie prułem całego peszla...proszę o pomoc tu bądź skierowanie do właściwego działu. pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 21, 2014 17:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W tamtym roku bawiłem sie regulacja kąta wtrysku i kiedy miałem ustawione +4 st. wlasnie zapalał sie "czik" ....od 3 stopni juz tego nie było...... i wymysliłem sobie, ze regulator poprostu nie daje rady utrzymać kąta w normach dlatego wywala błąd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum