Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
nie otwierają się drzwi pasażera. Przez jakiś czas otwierały się za którymś pociągnięciem "kołka", ale niestety nie wpadłam na to, że mogą kiedyś nie otworzyć się wcale Czy ktoś zna sposób na otworzenie drzwi w sytuacji, kiedy klamka ani "kołek" nie działają? Zaznaczę, że ściągnęliśmy klamkę i pociągnięcie bezpośrednio za cięgno nie daje rezultatów... Z góry dziękuję za pomoc!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 30, 2014 07:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lip 30, 2014 11:37
Podejść z łomem a tak serio to najlepiej by było w miarę możliwości zdjąć tapicere i kombinować ale w 600 z tylu to nie takie proste. Spróbuj ją odchylić i coś pomodzić albo uderzyć delikatnie w zamek od wewnątrz.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Zdarza się, żę mechanizm bezpośrednio przy zamku obrabia się na frezie, lub wyhacza się cięgno, bez zdjęcia tapicerki, ciężko coś zdziałać, ale można spróbować, dorobić z drucika haczyk, i przez wyjętą klamkę otworzyć bezpośrednio zamek
ja właśnie miałem podobny problem i drucikiem wyciągałem, w końcu się udało ale co się o wkurzałem to tylko ja wiem robota dla cierpliwych jak otworzysz już to po prostu wymień mechanizm albo daj fachowcowi do naprawy i będzie ok bo szkoda się męczyć na dłuższą metę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum