Wysłany: Czw Wrz 18, 2014 14:24 [R75] Ile procent oryginalnie są przyciemnione szyby ?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Mam zamiar przyciemnić przednie boczne szyby wypalane piecowo, tył już mam oklejony folią. I mam pytanie, ile aktualnie procent przyciemnione są oryginalnie szyby ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 18, 2014 14:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co się orientuję to oryginały mają już tyle procent, ile wymagane jest ustawą. Jakiekolwiek przyciemnienie szyb przednich bocznych grozi zabraniem dowodu przez wyedukowanego policjanta.
Nie wydaje mi się że w oryginalnych szybach, szyby są już przyciemnione tyle, na ile ustawa pozwala, ale mogę się mylić. Folie zabrania się naklejana na przednie szyby, ponieważ w przypadku wypadku ciężej jest wybić szybę. W szybach bocznych ma być 70% przepuszczalności światła.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Czw Wrz 18, 2014 22:34
Przepuszczalność szyb w aucie to ok 70 procent i na tyle zezwalają przepisy, w przypadku szyb będących bezpośrednio w zasięgu wzroku kierowcy, a z tyłu możesz mieć trumne
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum