Wysłany: Sro Paź 01, 2014 18:14 [R420]Prędkościomierz się przekręcił
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
Otóż wczoraj wracając z pracy podjechałem do sklep, zgasiłem silnik (przy zgaszeniu widziałem że coś nie tak bo wskazówka prędkościomierza dziwnie podskoczyła) , stwierdziłem że ustałem krzywo i chciałem wyprostować samochód. Przekręciłem kluczyk a tu wskazówka od prędkościomierza poleciała jak szalona do końca zatrzymując się z drugiej strony.... Wszystkie inne wskazówki funkcjonują poprawie za wyjątkiem tej która wskazuje prędkość.
Czy ktoś jest w stanie napisać co w tej sytuacji zrobić aby naprawić ten nieszczęsny prędkościomierz ?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 01, 2014 18:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesli po odlaczeniu licznika wskazowka dalej bedzie po drugiej stronie i reczne przeciagniecie jej spowrtem nic nie da to raczej wina licznika. bo impulsometr nawet jak dal "kosmiczny" sygnal to po wylaczeniu szlo by palcem wskazowke cofnac i oparla by sie na rygielku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum