Wysłany: Sro Paź 08, 2014 20:09 [Freelander] Blok silnika
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam!
Kieruję się do was z prośbą o pomoc w chwili zwątpienia i rozpaczy Jestem właścicielem Freelandera benzyna 1.8 '98 więc z dość nieszczęsnym silnikiem o czym dowiedziałem się niestety już po zakupie mojego wymarzonego ferdka.
Jak to bywa w tym modelu uszczelka odmówiła posłuszeństwa robiąc piękny gejzer z chłodziwa na środku ulicy. Niestety po rozkręceniu silnika okazało się, że jest on w kiepskim stanie, tuleje osiadły tak, że są względem bloku niżej o tyle że da się to wyczuć palcem bez większego problemu. Niestety na wymianę całego silnika mnie nie stać od miesiąca próbuję dostać używany blok, objeździłem i obdzwoniłem sporo sklepów, złomów, warsztatów i niestety większosć tego co chcą sprzedać jest w podobnym stanie, a często jeszcze gorszym.
Pytanie więc pierwsze - być może macie namiar na kogoś kto sprzedaje części i może posiadać blok w miarę do użytku.
Znalazłem jeden blok, który jest względnie dość dobry jednak jedna tuleja jest nieco obniżona, ale naprawdę mało. Nie ma możliwości jakoś ją podnieść? Spędzajac ostatnio masę czasu w internecie i szukając bloku trafiłem na informacje, że orginalnie tuleje te lezą na oringach, które się wyrabiają i stąd głównie problemy z tymi silnikami, oraz że można je (tuleje) umocować i uszczelnić na hylomarze a co za tym idzie lekko o ułamek podnieść..
Stąd też pytanie drugie. Czy to prawda, czy internetowa bzdura ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 08, 2014 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego jak chcesz pewniaka to dzwoń do Gwizdałek.
Wpisz na allegro Rover i zaznacz miejscowość Ostrówek.
Nie znam lepszego szrotu z częściami do Rovera.
Co tydzień jest nowa dostawa aut.
Wszystkie jeżdżące powypadkowe ze sprawnymi silnikami.
Pasuje blok od dowolnego rovera lub MG z silnikiem 1.8
Najlepiej bierz od MG po lifcie mają lepiej rozwiązany układ wodny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum