Wysłany: Pon Sie 15, 2011 13:11 [R75] Części od Roewe
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
W październiku będę służbowo przez kilka dni w Chinach. Tak sobie pomyślałem, aby przy okazji przywieść trochę części do mojego roverka Na pewno przywiozę jakieś radio 2din, ale oprócz tego myślę też o jakichś częściach, które u nas kosztują krocie a u nich pewnie grosze.
Na pewno wziąłbym z dwie, albo nawet trzy pompki sprzęgła oczywiście o ile w roewe 750 jest taka sama. Może macie jakieś inne pomysły na coś małego, lekkiego a u nas drogiego ?
Czy ktoś może już z Was testował jakieś części od roewe 750?
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Sie 15, 2011 20:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 15, 2011 13:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
gumy stabilizatora przód i tył, tuleje ławy, sanek przód, zaślepki np. podszybia chodzą po 5 zika. nakładki na pedał sprzęgła, może oprawki ręcznego i gałki biegów.
jupik [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 15, 2011 19:56
Napewno kierownica a na radyjko sam bym miał ochote
Jakby te radyjka był w normalnej cenie to byłbym chętny ( o ile menu nie będzie po chińsku )
...cena będzie w granicach 400$ więc wcale nie tak tanio można w tej cenie kupić na eBay-u, nowa lampa soczewkowa od roewe 750 lub MG7 też cena wcale nie taka super u chinoli bo ok 200$
...ostatnio widziałem na aukcji kierownice od MG7 drewniano skórzaną w dobrej cenie jak dobrze pamiętam ok 300zł plus przesyłka
a tak na marginesie to Roewe 750 będzie wyposażony w technologię BYD HYBRYD więc przy cenach paliwa w Polsce może silnik?
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Kurcze, chyba zamówię jakiś kontener . Tak na serio myślałem raczej o mniejszych rzeczach, które mógłbym wsadzić do torby podróżnej . Mam ograniczenie 23kg i jedna torba
Jeżeli naprawdę byłoby coś wartego sprowadzenia to mógłbym dopakować do naszych innych zamówień i wysłać przesyłką lotniczą lub morską. Ale nie wiem jak jest ze sprowadzeniem części samochodowych z Chin. W mojej branży potrzebne są certyfikaty, licencje, itp. Jeżeli tego nie będzie, a urząd celny czegoś się dopatrzy to może wstrzymać cały transport .
grregg, do torby dużo nie włożysz a nawet bawiąc się w wysyłkę do Polski jest duże prawdopodobieństwo że izba celna przejrzy paczkę i przyjdzie ci zapłacenie cła by odebrać paczkę
haszczyc, Musisz próbować po ludziach sprzedających angliki na części. Znajdziesz na allegro. Ja spinki podszybia sprzedałem od razu, to była jedna z pierwszych rzeczy po które ludzie dzwonią.
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 20:57
spinki podszybia?? co to takiego i gdzie one sie znajdują??mi tylko odpada listwa progowa ale załatwie to porządnym klejem chyba...bo wysówa sie z tych spinek
Znalazłem uszczelke do turbiny w R 75 2.0 CDTI znajdująca sie w rurze idącej od przepływomierza do turbiny.
z BMW nr 13712247398 za 40 zł dostepna w salonie bmw
Rover Part No.: PJZ100170 80 zł
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-PJZ100170
Nie mogłem jej nigdzie znaleźć więc się podzielę informacją.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum