Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witajcie. Szukałem na forum, ale nie trafiłem na post dotyczący mojej sprawy. Mianowicie wymieniłem ostatnio listwę wtryskową wraz z wtryskami w moim R. Stara miała zapieczone dwa wtryskiwacze i nie odpalałem przez to na benzynie. Musiałem męczyć na gazie. Idzie zima więc wymieniłem. Sprawa jest taka, że po wymianie auto normalnie odpala na benzynie ale jeździć na niej już się nie da. W momencie dodania gazu obroty rosną, ale bardzo powoli a silnik pracuje jak silnik od malucha.po puszczeniu sprzędła samochód lekko ujedzie i się dławi. Na wolnych obrotach chodzi wzorowo, chyba, że osiągnie już temp. to lekko klekocze.
Zastanawiam się nad przyczyną. Wszystko dotyczące kabli, świec, palca, kopułki zostało sprawdzone i zrobione więc tu nie ma mowy o przyczynach. Chodzi mi po głowie też aby podjechać na komputer i wgrać mapy do tej listwy którą zamontowałem. Nie znam się na tym. Dlatego pytam, co robić ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 06, 2014 11:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum