Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 09:06
filtr znajduje się za schowkiem po stronie pasażera , jest wbudowany w dmuchawę przykrywa go klapka czarna , taka podłużna charakterystyczna na zatrzaski.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
filtron do każdego filtru kabinowego daje instrukcje jak go wymienić w konkretnym aucie. ale ja polecam poszukać filtra węglowego a nie zwykłego papierowego. np w porównaniu z moim miastem na allegro taniej ( z przesyłką) dostać węglowy niż na miejscu zwykły filtrona. A no i ten filtrona nie do końca mi pasował ( jakiś minimalnie za wysoki był i troszke sie wygioł )
Witam , ja mam takie pytanie, wymieniłem ostatnio filtr kabinowy, miałem okazje 2 dni jeździć bez i powiem że dobrze dmucha . Wyczyściłem wszystko elegancko jednak na szybę przednia od strony kierowcy dmucha delikatnie nie to co od strony pasażera gdy wymieniałem filtr zauważyłem że po filtrze hmm kolo czegoś co grzeje chyba , jest po lewej stronie cieniutka szwamka , powinna tam być? może to ona zatrzymuje pęd powietrza ? co o tym myślicie ?
Aż musiałem sprawdzić co to jest szwamka
Raczej powinna tam być ale nie w miejscu przepływu powietrza.
Mi z nowym filtrem też słabiej dmucha i do tego szyby parują jak cholera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum