Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 2001
Witam, mam pytanie jak ustawić lampy przednie dokładnie podnieść przednie lampy. Miałem wymianę zderzaka i teraz świecą mi bardzo nisko. Na silniczku jest podniesione na max. A i tak nisko świecą. Prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 19:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hubert1910, z tyłu lampy masz regulację manualną, w białe gniazdo włóż klucz imbusowy, rozmiaru nie pamiętam i sprawdź czy lampa poruszy się góra/dół. Jeśli tak to trzeba lampę wyregulować, możesz samemu jeśli umiesz poprawnie ustawić, a jak nie to za kilka PLN'ów Ci to na stacji diagnostycznej w kilka minut zrobią, jak Harry napisał. Jeśli lampa nie rusza się, regulacja jest uszkodzona i będzie problem.
Pewnie że ustawić trzeba ale za źle ustawione światła nie ma mandatu.
Z jakiego powodu miałeś wymieniany zderzak, była kolizja ?
Jeśli tak, to możesz mieć pokrzywione wzmocnienie pod zderzakiem a na nim opierają się światła i dlatego źle świecą.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
No racja, jeszcze nie ma. Ale do czasu, bo policja nie dysponuje urządzeniem do takiej kontroli.
Jednak dowód rejestracyjny jak najbardziej może zatrzymać, bo stwierdzi, że zagraża bezpieczeństwu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum