Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam, od pewnego czasu zaczął dobiegać hałas spod maski silnika. Narastało to oczywiscie stopniowo, hałas dobiega z kolektora wydechowego. Podjechałem do mechanika, sciagnął kolektor i okazało się, że kolektor jest w dobrym stanie (czyt. nie ma na nim dziur itp.) ale i tak wczesniej kupiłem używke i założyl "nowy" kolektor.
Mechanik założył , (na stare uszczelki) i z tego co zauważyłem użył dodatkowo na uszczelkę jakiejś pianki. Hałas ustąpił w 100% ale ... po tygodniu znowu sie zaczyna, i znowu stopniowo.
Co teraz zrobić? Czy nowe uszczelki kolektora coś dadzą ? Szukałem nowego kolektora ale nigdzie nie ma Choć jak wspominałem wcześniej kolektor jest w stanie dobrym.[/center]
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 22:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 14:12
Super. Zakładać kolektor wydechowy (tam gdzie ciepło działające na uszczelki jest największe) na stare uszczelki. Koszt zamiennika przy głowicy 10-15zł i do dwururki podobnie.
chce kupic nowy wydech do mojego Rover-ka 214si 103 konie. chodzi mi o cały wydech od silnika do konca. obecnie mam wydech kompletnie kombinowany i łatany (był juz taki od zakupu) dlatego nie wiem jaki mam dobrac do tego modelu i silnika. podeślijcie jakieś linki. tak żeby to pasowało do autka.
dziękuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum