Wysłany: Pon Sty 05, 2015 16:23 [r200] bieg pierwszy i wsteczny co jakiś czas zgrzytają ;(
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
czytałem w tematach ale głównie ludzie piszą o braku możliwości wbicia biegu.. ja mam taką sytuacje że od 2 do 5 biegu wszystko chodzi elegancko i płynnie, zaś pierwszy bieg i wsteczny od czasu do czasu lubią sobie zgrzytać .. tak jak by sie nie zazębiały.. i co może być przyczyną takiego faktu? olej, sprzęgło czy może cała skrzynia?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 05, 2015 16:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wsteczny nie ma synchronizatora i zgrzyta. To normalne w tym modelu.
Jedynka powinna wchodzić łagodnie.
Jak Ci bierze sprzęgło, nisko, przy samej podłodze ?
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Hahahaha normalnie w tym modelu.. No nic angielski humor fabryki rovera nie, sprzęgło bierze w połowie.. Ja mam wrażenie ze jak by ta 1 sie ,,nie wbija,, nie dochodzi do końca.. Ale to występuje 4 razy na 10 powiedzmy.. W takich proporcjach.. 40% przypadków..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum