...wygląda że nie pali na któryś cylinder ...poodpinaj na włączonym po kolei cewki i sprawdź czy coś się zmienia jak przy którejś nie będzie reakcji znaczy że na tym cylindrze jest problem ...albo cewka albo świeca ...no chyba że przednia głowica to jeszcze może być wina kabli
...od tego bym zaczął
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Dwa tygodnie z takim czymś jeździłem około 700 km , połowa mocy i ponad 20 l / 100 km , przestawiony był rozrząd . Najprościej rozrząd sprawdzić na małych paskach .
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 22:38
Myslisz, ze taki regularny stukot to moze byc to? Coraz mniej mi sie to podoba, na forum UK padly tez propozycje, ze to klapki w kolektorze, ale wdg mnie dźwięk jest metaliczny, co chyba wyklucza kolektor.
Myslisz, ze taki regularny stukot to moze byc to? Coraz mniej mi sie to podoba, na forum UK padly tez propozycje, ze to klapki w kolektorze, ale wdg mnie dźwięk jest metaliczny, co chyba wyklucza kolektor.
...padający kolektor ma inny dźwięk i wydobywa się on z samego kolektora ...mi to wygląda na nierówną pracę cylindrów ...już radziłem Ci spróbować z odpinaniem cewek zajmuje to 5 min a wyklucza uszkodzenie ze strony zapłonu
Witam,
W moi MG zt190 jest to samo tylko występuje sporadycznie przez pół roku 2x przez chwilkę i przestaje czy już u kolegi problem został zdiagnozowany/ rozwiązany??????
Proszę o informacje.
Mam tak samo. Tylko ze u mnie na zimnym slychac, jak sie zagrzeje to cichnie. Mechanik mi powiedzial ze wczesniej jak ktos robil rozrzad to przy sciagnietym pasku pokrecil chyba walem i zrobilo ryse na tuleji plywajacej. Bede próbował wlac ceramizer moze cos pomorze? Sprawdzi sie? Probowal ktos jak to dziala?
Mam tak samo. Tylko ze u mnie na zimnym slychac, jak sie zagrzeje to cichnie. Mechanik mi powiedzial ze wczesniej jak ktos robil rozrzad to przy sciagnietym pasku pokrecil chyba walem i zrobilo ryse na tuleji plywajacej. Bede próbował wlac ceramizer moze cos pomorze? Sprawdzi sie? Probowal ktos jak to dziala?
...jeżeli to tylko na zimnym to pewnie popychacze ...zastosował bym raczej to LIQUI-MOLY HYDRO STÖSSEL ADDITIV
Nie wiem czym mozna zrobic ta ryse, ale pytalem kilku mechaników i kazdy mowil to samo. Przy wymianie rozrzadu nie mozna krecic ktoryms walkiem bo robi ryse. Popychacze sa u mnie nowe bo robilem uszczelke pod glowica.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum