Wysłany: Sob Sty 17, 2015 13:27 [R25] prośba o pomoc auto gasnie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam,mam problem z autem (rover 25)auto gaśnie mi podczas jazdy.Ostatnio byla wymieniana pompa w baku gdyż poprzednia świrowała (głośno chodziła i nie zawsze sie uruchamiała po przekreceniu kluczyka) przed wymiana pompy mechanik wywalił jakiś zawór(dokładnie nie wiem jaki) miało to pomóc,jednak po przejechaniu ok 5 km auto padło i pompa juz wgl nie chodziła.Oddałem znów do niego i wymienił pompe.Po odebraniu auta przejechalem ok 10 km i auto znow mi padło,zagsło na srodku ulicy,próbowałem go odpalic(pompa sie uruchamiała) lecz silnik nie załapał.nastepnego dnia odpalil bez problemu i znow oddalem go do naprawy.Mechanik wymienił przekazniki ale dalej dzieje sie to samo,auto nagle traci moc i powoli gaśnie...nie wiem co mam robić .Proszę Was forumowiczów o pomoc.Pozdrawiam Ryba25
[ Dodano: Sob Sty 17, 2015 13:27 ]
czy moze ktos,coś odpisać?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 13:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wskazówka obrotomierza powoli spada w dół.wczoraj mechanik wymienił mi jakąś część i tu moje pytanie co to jest za część,za co jest odpowiedzialna? od tej pory auto zgasło mi tylko raz
To jest wylacznik bezwladnosciowy/zderzeniowy. W razie wypadku wylacza pomke paliwa. Moze powodowac gasniecie auta ale na probe mogl zalozyc mostek. Jak bedzie tak wyrzucal i wymienial czesci na chybil trafil to pewnie kiedys mu sie uda. Ale to kosztuje.
to chyba nie ta czesc jest przyczyną tego,dzis autko zgasło mi po chwili odrazu załapało wiec nie wiem co jest grane,jakieś pomysly?przed wymiana tej czesci gdy chcialem odpalic autko pompa stukała tak jakby nie mogła załapać
Sprawdz przewody maowe w komorze slnika, szczegolnie do ECU i do przekaznikow. Nastepnie mase pompki paliwa. Nie pamietam dokladnie ale jest chyba z prawej strony pod kanapa.
jak trzymam pedał gazu to nie odpala,świece mogą być przyczyną tego gaśniecia? niedawno temu auto podczas jazdy przerywało,kolega mowił ze to wina świec,ale ustało.tak czy siak przymierzam sie do wymiany świec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum