Co tu dużo mówić - na to aby nie pochodził z Chin. Jeżeli nie chcesz sobie sfajczyć czegoś to kieruj się tą zasadą. Szkoda, że nie napisałeś jaki masz budżet na ten cel - my tutaj nie mamy szklanej kuli.
Jeżeli chcesz coś solidnego i stosunkowo niedrogiego to zainwestuj w Ideal Sprint 15. Jeżeli dysponujesz trochę większą gotówką, to zainwestuj w prostownik z rozruchem. Na motointegrator masz Telwin model 807538 w cenie 508,62 zł. Polega to na tym, że podłączasz go do prądu, klemy do akumulatora i powinien odpalić nawet na rozładowanym akumulatorze.
ja zakupiłem prostownik w markecie z zakresem akumulatorów chyba 35-85Ah cena coś około 60zł z tego co pamiętam.
Funkcję swoją spełnia, rozruchu nie ma bo i nie potrzebuję 40m od parkingu do mieszkania.
Ładowałem już nim wielokrotnie akumulator który jest już na wykończeniu i daje radę.
_________________ Pozdrawiam Kozik
Ostatnio zmieniony przez Kozik Pią Sty 16, 2015 14:44, w całości zmieniany 1 raz
ja mam taki male gowienko z procesorem sterujacym ( ladowanie impulsowe ) za 50 pln z lidla, dziala znakomicie, funkcja podtrzymania w zimie to cos wspanialego
jedyny minus ze nie podniesie gleboko rozladowanego akumulatora - nie rozpozna wtedy czy aku ma 6 czy 12v i nie wystartuje z ladowaniem
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Mój prostownik to WJ-BC06A, kosztował niewiele ale polecam do użytku "domowego".
Prąd ładowania 4A (6A RMS) - od 20-80Ah
60Ah ładował bez problemu, jak później czytałem opinie o nim to były raczej pochlebne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum