Kiedyś czytałem post w którym napisane było że ktoś kupił chłodnicę i był (niepotrzebnie) jakiś dodatkowy otwór chyba na czujnik. Chłodnica nie pasowała.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Na aukcji jest napisane, aby porównać numer OE. Wiecie dokładnie w którym miejscu jest ten numer? Czy aby go dostrzec konieczne będzie jej wymontowanie?
Ja ostatnio zmieniałem u siebie to na chłodnicy była jakaś naklejka z numerami ale nic się nie zgadzało z tymi oznaczeniami na aukcjach,zmierzyłem szerokość i porównałem mniej więcej wzrokowo jak umiejscowione są otwory.Zmierz u siebie szerokość a dokładniej sam rdzeń bez tych plastików po bokach.Minuta i będziesz wiedział.
Do niczego Cię nie namawiam ale czy nie lepiej iść do dużego sklepu motoryzacyjnego i tam kupić ?
Na miejscu pewnie nie będą mieli to zamówią. Podajesz model, rocznik, pojemność a sprzedawca ma znaleźć taką która będzie pasowała.
Jeśli okaże się że podczas kupna wygląda inaczej, ma inne wymiary lub ma niepotrzebne otwory o których wspominałem wcześniej (chyba poznasz jak ma wyglądać) to zamawiają inną. Za odsyłanie nie płacisz. Zamówią złą, nie płacisz.
Nie będzie pasować oddajesz, wymieniasz.
Przemyśl to, czy warto łaszczyć się na parę groszy oszczędności na allegro a potem pokrywać ewentualne koszty wymiany.
A tak swoją drogą to ciężko dopasować tak z aukcji. Spójrzcie na TĄ stronkę i wymiary.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
wybrałem dokładnie takie auto jakie masz w swoim profilu więc teoretycznie wszystkie powinny pasować. Jeśli chodzi o producenta to taką flagową marką jeśli chodzi o chłodnice jest Nissens więc możesz się nad nim zastanowić. Ogólnie nigdy nie przywiązywałem większej uwagi do chłodnicy, byle tylko dobrze spełniała swoje zadanie
Chłodnica wymieniona, ściągnąłem tą z allegro i pasuje. Mam kolejny problem a mianowicie poważniejszy, wywaliło mi olej najprawdopodobniej uszczelniacz poszedł pytanie tylko dlaczego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum