Wysłany: Pon Lut 16, 2015 02:31 [R45] Nie działająca dźwignia spryskiwaczy i wycieraczek
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jestem nowym uczestnikiem forum więc na początek witam wszystkich
Problem dotyczy CZĘŚCIOWO nie działającej dźwigni spryskiwaczy i wycieraczek. W zasadzie działają jedynie 3 tryby wycierania (wycieranie przerywane, z normalną prędkością oraz szybkie wycieranie). Brak reakcji występuje zatem przy pojedynczym wytarciu (pociągając dźwignię do dołu) oraz przy spryskiwaniu przedniej szyby (brak spryskiwania oraz ruchu wycieraczek).
Kilka dni przed usterką przy spryskiwaniu czasami nie leciał płyn, a innymi razy leciał sam płyn, ale nie włączało się automatyczne wycieranie. Dodam, że sama dźwignia jest wyraźnie poluzowana więc może to typowo mechaniczny problem. Nie wiem czy ją dokręcać, rozkręcać, wymieniać czy też jechać do mechanika - wolałbym się przedtem zapytać kolegów z forum, bo może ktoś zetknął się z podobnym problemem. Poza tym niedawno przeprowadziłem się do Gdańska, gdzie nie mam zaufanego mechanika, a nie chciałbym przepłacać, gdyby to była błahostka. Już raz z pomocą tego forum naprawiłem nawiew wymieniając płytkę z bezpiecznikami przez co uwierzyłem, że niektóre rzeczy mogę naprawić sam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 16, 2015 02:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
włącznik możesz rozmontować, to nic trudnego, ale skoro wcześniej zdarzało się, że spryskiwacz lał bez machania wycieraczkami albo włączało się spryskiwanie a nie sikała woda, to może też oznaczać awarie MFU
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum