Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Od kupna auta rok temu jedno, co mnie w tej maszynie "dziwiło" to to, że przełącznik kierunku nawiewu na konsoli obraca się o 360 stopni. Póki jednak działał, nie zawracałem sobie tym głowy i starałem się go po prostu zbyt często nie używać. Wczoraj jednak z pewnego powodu musiałem ustawić kierunek na gębę, i po tej operacji przełącznik wysiadł na dobre - żadnych strzałów, żadnych huków, eksplozji ani łamanych brzóz... po prostu nie pracuje, obraca się chyba ze standardowym oporem, ale w żadnym stopniu nie wpływa to na kierunek dmuchania.
Szukałem informacji w Internecie i na tym forum, ale wszędzie piszą tylko o przełączniku biegów albo regulacji temperatury, a mi akurat - znając moje szczęście jako pierwszemu w historii - nawalił przełącznik kierunku.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie naprawcze/kosztowe.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 03, 2015 11:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pociągnij mocno i zejdzie. Pęknięty jest plastik i nie blokuje się
Sposób naprawy na krótko/długo:
obwiązać nitką, dać klej i na to koszulka termiczna- czasami długo wytrzyma,a czasami krótko
Bingo. Plastik był już "majstrowany", bo obklejony taśmą. Przełożyłem z innej gałki, ustawiłem położenie na szybę i zamieniłem z powrotem. Przy okazji podjadę na szrot i dokupię ten plastik. Grunt, że odzyskałem nawiew na szybę niezbędny w tych temperaturach. Dzięki za porady.
te plastiki w pokrętłach niby są mocne ale jak pękną to takie pokrętło można potraktowac z kopa i celowac do najbliższego kosza na śmieci.Sa techniki poklejenia ale to sa na pare razy przekręcenie i znowu sie łamie lepiej kupic nowe z szrotu albo poco kupować tylko do kieszeni i nogi takie małe rzeczy nikt nie zauwazy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum