Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Zabieram się do wymiany dolnej pokrywy miski olejowej którą mam pękniętą, ale mam problem ze znalezieniem uszczelki (tu też nie wiem czy wybrać gumową czy papierową) wie ktoś gdzie można dostać? Bo jeśli jest już w sklepie to "produkt niedostępny"
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 13, 2015 11:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli nigdzie nie możesz dostać uszczelki, to możesz zawsze użyć w jej miejsce silikonu wysokotemperaturowego (w każdym sklepie mechanicznym powinni mieć) lub "specjalistycznej" masy uszczelniającej na bazie silikonu typu Reinzosil.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Ja pomiędzy dolną pokrywę a górną część miski zamiast uszczelki wsadziłem Hylomar - to taka specjalna masa uszczelniająca, przeznaczona właśnie do tego celu. Trzyma od roku, nic nie kapie. Kiedyś używałem do połówek skrzyni biegów, też dało radę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum