Wysłany: Sro Maj 12, 2010 15:57 [R620] Kontrolki hamulców
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam,
Mam taki problemik. Wczoraj po jeździe samochodem, zaparkowałem pod domem i wszystko było ok. Dziś rano gdy odpaliłem samochód nie chciała zgasnąć kontrolka od hamulca ręcznego, pali się cały czas na czerwono, do tego po przejechaniu około 200m zapala się żółta kontrolka od ABS-u. Co może być przyczyną ? Wczoraj było wszystko ok, nie stwierdziłem żadnej awarii, a także nic się nie działo. Czy to, że całą noc mocno padał deszcz może mieć na to jakiś wpływ ? Np coś się zalało, albo wilgoć ? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 16, 2011 22:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 15:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W manualu serwisowym jest pięknie wyjaśnione znaczenie każdej kontrolki, potencjalnych przyczyn i sposobów usuwania. Jest tego dużo, dlatego nei wrzucam skanów - Ściągnij sobie 3-ci od góry:
http://www.hondaaccord-st...n=category&id=3
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Ok wszystko się wyjaśniło płynu hamulcowego było na minimum no i dlatego zapalały się kontrolki. Dolałem przejechałem się kawałek i jest ok. Jeszcze jedno pytanko przy okazji. Zauważyłem, że płynu do wspomagania też jest na minimum można wlać tam jakiś standardowy czy musi być specjalny ?
Odgrzewam starego kotleta, ponieważ problem z ciągle palącą się kontrolką dopadł i mnie.
Wczoraj miałem bardzo gwałtowne hamowanie, po którym przejechałem z kilometr i zaczęła wariować kontrolka-raz się świeciła, a raz nie.Przed owym wydarzeniem jeździłem trochę po dziurach, może coś tam się urwało ? Ale chyba nie, ponieważ ręczny działa.
Dziś rano sprawdziłem poziom płynu hamulcowego-ilość prawidłowa.Wyczytałem na forum, że często w R 600 paląca się kontrolka może oznaczać zużyte klocki hamulcowe.
Na postoju jak dotykam pedału hamulca to kontrolka troszkę przygasa.
Czy gwałtowne hamowanie i jazda po dziurach mogła wpłynąć na ową kontrolką ?
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum