Wysłany: Sro Mar 04, 2015 00:46 [R75] Błąd ABS pomimo wymiany Czujnika
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Kolejny problem mam z Roverkiem, otóż zaświeciła się mi kiedyś Kontrolka ABS, komputer wskazał dwa błędy, jeden to zawór wylotowy na pompie ABS, drugi to czujnik ABS lewy Tył, po wymianie czujnika błąd dalej świeci czy teraz zabrać się za wymianę pompy?
Dodam że liczniki prędkości i kilometrów działają.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 04, 2015 00:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, dokładnie sprawdź łożyska. Ja właśnie w tej chwili jestem w trakcie wymiany tylnej piasty. ABS zaczął wariować. Na początku sam się uaktywniał podczas hamowania gdzie nie było śliskiej nawierzchni. Potem zapalała się już kontrolka ABS i trakcji. Okazało się, że łożysko w piaście miało taki luz, że uszkodzony (wytarty) został pierścień w którym są magnesy. Dodam, że w samochodzie podczas jazy nie było słychać kończącego się łożyska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum