Wysłany: Sro Mar 11, 2015 09:42 [R45] Łaczniki stabilizatora oraz gumy stabilizatora
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Panowie, mam duzy problem ze znalezieniem łączników stabilizatora oraz gum stabilizatora na tył do mojego Roverka 2.0 24v v6 150 km. Wiem ze z przodu jest zawieszenie z hondy civic i tutaj nie ma problemu bo każdy z producentów podaje numery w swoich katalogach, lecz nie mogę dojść co znajduje się z tyłu. Byłem w dwóch sklepach i nie potrafili mi pomóc z tym problemem... Czy ktoś może ma jakies numery znanego producenta żeby móc dobrać podane łączniki ? Szukam ich juz od dwóch tygodni.... Nawet polska firma Tedgum nie podaje gum stabilizatora ani łączników, co jest podobniez równoznaczne że żaden inny katalog nie poda żadnych numerów.
Proszę o pomoc mam już wahacze na Przód z firmy SIDEM.
[ Dodano: Sro Mar 11, 2015 09:42 ]
Nikt nie pamięta gdzie zaopatrywał się w łączniki ? Niestety w tomateam nie uzyskałem pomocy odnośnie numeru, zaoferowano mi jedynie sprzedaż towaru.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 11, 2015 09:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zrobiłbym tak gdybym tylko mógł, jestem za granicą w tym momencie byłem tu na miejscu w warsztacie, i niestety nie potrafia mi tez pomóc poniewaz " nie mają mozliwości zamówić nic pod te auto".
Trudno nikt nie potrafi pomóc będą musiał jakoś se poradzić.
[ Dodano: Pią Mar 13, 2015 15:50 ]
Znalazła się jednak uprzejma osoba : jesli to prawda to nr org 52303SH3020
[ Dodano: Sro Mar 18, 2015 15:43 ]
Panowie
Walczę cały czas z gumami stabilizatora na tył ? Proszę o pomoc. Od którego civica szukac ? jakieś wymiary ?
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Mar 18, 2015 17:27
Z tym nr łącznika to zgadza się, nr zamiennika YAMATO - J64007YMT lub febi FE42093 dostępny w inter carsie. Co do gum stabilizatora to musisz zmierzyć grubość drążka i dobrać odpowiedni od hondy bo tam było kilka grubości.
Znalazłem nr gum oryg RGX10002 mają średnicę wewn 16mm,
tulejka gumowa w drążku RGX10003
tulejka metalowa do drążka RGX10004
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum