Wysłany: Czw Mar 12, 2015 13:03 [MG ZR] problem z oswietleniem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
witam,mam kilka problemow z swoim mg zr i niemam juz pomyslu jak to rozwiazac zeby bylo dobrze,niemam juz cierpliwosci. akonkretnie chodzi o to zena przegladzie okazalo sie ze moje lampy to angielski i swieca w lewo i oslepiam i przegladu nie moga mi dac,co mam zrobic? drugi problem to przednie kierukowskazy swieca na bialo mam biale zarowki, chcialem wymienic na pomaranczowe ale nie wchodza do gniazda zarowek? biale wchodza a pomaranczowe nie, czyzby kierunki tez byly angielskie. zamowilem kierunkowskaz prawy z rover 25 i zarowka pomarancz wchodzi ale nie moge go podlaaczyc do zderzaka bo znowu wejscie jest inne.kolejny problem to szukam obudowy pilota wraz z elektronika jajo 2przyciskowa i nie idzie znalesc jak na zlosc.pomocy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 13:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No lampy lepiej sobie kup nowe bo na każdej stacji wyjedziesz z kwitkiem (miałem ten sam problem).Na allegro i innych lepiej nie kupuj a na używane nawet nie patrz bo sa wszystkie auropejskie a jak przyjdzie paczka to okazuje się po znaczeniu że gościu sprzedał angliki
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 13:42 [MG ZR] problem z oswietleniem
aha, no wlasnie wiekszosc jest angielskich,jedynie sa nowe nie uzywane ale zamienniki tylko czy beda pasowac iwejscie nie bedzie problemu z wtyczka itd.moje reflektory maja oznaczenie lewa od kierowcy valeo 04 hcr pl 20 >> 02A e2 9038 rover. prawa od pasazera valeo 04 hcr pl 20 >< 02A e2 9038 rover.
[ Dodano: Czw Mar 12, 2015 13:42 ]
ta obudowa pilota to nie ta ja mam pilot jajo 2 przyciskowy. taki to mam z rovera 200 lucas. a lampy sa te po 380 itd duzy wybor pisza ze europejskie, i zamienniki. tylko czy da sie to potem zalozyc zeby nie bylo jak z kierunkowskazem . wolalbym tam gdzie sa te lampy zeby mi je zamontoawli i bylo pewne ze nie swieca po angielsku bo 700zl wydac i potem miec problem.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 14:05
maldini napisał/a:
chodzi o to zena przegladzie okazalo sie ze moje lampy to angielski i swieca w lewo i oslepiam i przegladu nie moga mi dac,co mam zrobic?
jedzi gdzie indziej, w koncu Ci podbija, nie ze zachecam do jazdy na angolach, no ale kur... bez przesady, bedziesz mial kase to sobie wymienisz, i tak nie jeden angol jezdzi po naszych drogach
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 14:16 [MG ZR] problem z oswietleniem
tak podbic podbije jakis przeglad, ale gadal ze to dla wlasnego bezpieczenstwa ze jak niedaj boze mial wypadek to ubezpieczyciel nic nie przyzna i winan bedzie moja obojetne czy bylo z mojej czy nie moje winy bo oslepiam przeciwnych. tez niewiem czy jak drogowka do kontroli zatrzyma czy zauwaza ze to angliki i wezma dowod rejestr?
Maldini na przeglądzie tez mi gadał że może mi podbic ale jak będemiał kolizje na czolowe a koleś z nad przeciwka zezna ze moje lampy go oslepiały wezna na przegląd to moge mieć problemy z ubezpieczeniem bo samochód nie nadaje się do jazdy po naszych drogach
mnie na anglikach już zatrzymywali nieraz do kontroli nikt się nie doczepił, myślę, że jedynie podczas wypadku mógłbyś mieć problemy, a światła wyreguluj aby świeciły na drogę a nie w powietrze, po lewej stronie od kierownicy masz regulację ułożenia świateł
zobacz jakie masz oznaczenie na lampach. żarówki dobrze włożone ?
Cytat:
jedzi gdzie indziej, w koncu Ci podbija, nie ze zachecam do jazdy na angolach, no ale kur... bez przesady, bedziesz mial kase to sobie wymienisz, i tak nie jeden angol jezdzi po naszych drogach
a później pewnie bluźnisz pod nosem jak ktoś Cię oślepi w nocy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum