Wysłany: Pią Mar 06, 2015 12:59 [416] Podłączenie świateł dziennych LED Rover
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam forumowiczów,
Mam zamiar podłączyć do swojej 400 dzienne ledy z allegro z automatem który włącza je po włączeniu zapłonu, wyłącza po włączeniu świateł mijania itd czyli wszystko w zgodzie z przepisami.
Jedak nie ma do nich dołączonej instrukcji. Czy ktoś montował może takie światła w swoim roverku?
http://allegro.pl/swiatla...5140563456.html
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 06, 2015 12:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No wiem, że nie są zbyt piękne ale przy moich krótkich dojazdach po mieście niestety akumulator strasznie dostaje.
Ewentualnie myślałem nad okrągłymi zamontowanymi w miejsce halogenów albo obok jak na tym zdjęciu.
Decyzja już podjęta, tylko potrzebuję podpowiedzi jak to wszystko podłączyć, żeby działało jak należy.
Plus po kluczyku łatwo znajdziesz przy silniczkach od regulacji świateł, plus do wyłączenia świateł z żarówek postojowych, masę raczej masz wszędzie.
Ja na takim podłączeniu jadę już jakieś 1,5 roku i nic się nie dzieje złego, wszystko działa tak jak trzeba.
szkoda, ze nie pamiętam jak mam u siebie dokładnie, ale plus na zapłon na pewno, a kabel testujący podpięty pod postojówki... a minusa nie pamiętam... Efekt taki, że ledy świecą mocno a w chwili włączenia postojowych ledy gasną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum