Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:42 [MG ZT 2,5 190KM] Wymiana półosi
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Najprawdopodobniej będę musiał wymienić lewą półoś, dowiem się na pewno w przyszłym tygodniu, ale w związku z tym mam pytanie. Jeśli będę wymieniał całą półoś, to wychodzi ona bezproblemowo ze skrzyni, czy są z tym jakieś problemy i muszę przygotować się na jakieś niespodzianki ? Może jakieś patenty o których warto wiedzieć?
Wszystkie sugestie mile widziane
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z lewa. Jest o tyle łatwiej, że łatwo wyciąga się ze skrzyni. W sumie pracy na godzinę. W sumie najtrudniej będzie wahacz ściągnąć jak dawno nie był ruszany (w prawdzie chodzi mi tylko o sworzeń wahacza)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nie ma zabezpieczeń. Przecież i tak nic z tej półosi wyciąganej więc jaką szarpnij, nieważne że przeguby wypadną, ale się nie umęczysz przy delikatnym wyciąganiu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Problem możesz mieć jedynie z odkręceniem śruby przy piaście i tam też uważaj na zabezpieczenie ,które jest w formie zagiętej nakrętki blokującej ją na śrubie przed samoistnym odkręceniem. Jeżeli nie masz klucza pneumatycznego to lepiej poluzuj najpierw półosie u mechanika czy w wulkanizacji.U mnie były tak zapieczone ,że pneumatem ciężko było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum