Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam i chciałem sie zapytac jak mozna sprawdzic czy czujnik SRS poduszki bocznej jest sprawny czy nie ? Istnieje mozliwosc sprawdzenia tego czujnika ? Zakupilem takowuy coby wymienic u siebie ale nie wiem czy ten co kupilem to jest dobry chociaz sprzedawca twierdzi ze jest OK
[ Dodano: Wto Mar 20, 2012 11:43 ]
Widze ze odpowiedzi co niemiara
Dobra to moze zaczne troche inaczej jakie oznaczenie powinno byc na SRS dla wersji z 4 poduszkami oraz jakie nr powinny miec czujniki od poduszek bocznych ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 11:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rozepnij ftyczke pod fotelami, prysnij wd40 i z powrotem zepnij. U mnie w r45 jak zapapla sie kontrolka to robie tak jak wyzej napisałem i kontrolka gasnie. Był gdzies temat o tym radze poszukac
Swiecąca kontrolka SRS to chyba standard, mam to od czasu pierwszego dotknięcia wtyczki prawego fotela, angole też bardzo często o tym piszą. Jak ma ochotę, to gaśnie, ale zazwyczaj się świeci. Wczoraj rozbroiłem wtyczki, ale nic nie wskazuje na ich uszkodzenie, chyba też skorzystam z tego sprayu, akurat mam resztkę.
Wtyczki zamocowane są w miejscach do tego przeznaczonych, trzymają się dobrze. Spray jak na razie zadziałał, nie używałem Kontakt S/U, tylko Kontakt PR (teoretycznie zupełnie nie do tego służy). W każdym razie po aplikacji zaświeciło raz, po jakimś czasie zgasło i na razie nie wróciło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum