Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich forumowiczów.
Kilka dni temu poszła mi skrzynia, mianowicie zablokowało przednie koła, wyleciał olej i cześć. Dwa dni wcześniej coś zaczęło hałasować, myślałem że to przez niski poziom oleju jednak stało się jak stało i muszę wymienić skrzynię.
Zastanawiam się nad kupnem, mam już dwa egzemplarze na oku, ale nie wiem czy będą pasować do autka:
Zamówiłem już skrzynie, mam jeszcze wątpliwości co do półosi, czy je też trzeba wymienić?
Może opiszę jaki występuje problem: otóż gdy samochód odpalam wrzucam wsteczny ujadę z 4 metry koła blokuje, ciężko jest wrzucić na luz trzeba porządnie szarpnąć drążkiem (czasami gdy bieg jest wrzucony po puszczeniu sprzęgła słychać zgrzyt- wtedy autko nie rusza). Następnie wrzucam 1, samochód rusza z głośnym trzaskiem, przejadę 4m do przodu i koła blokuje.
Jeżeli podejrzewacie że z wyżej wymienionego opisu mogło coś się jeszcze zepsuć to piszcie.
Dzięki wielkie za odpowiedzi.
Skrzynie zamówiłem kilka dni temu, przyjedzie do mnie za tydzień
Do tego mam zamiar wymienić sprzęgło, żeby roverek pojeździł jeszcze trochę lat
A tak odchodząc od tematu...
Dzisiaj wziąłem się za inne naprawy autka i muszę ściągnąć przedni zderzak. Wszystko fajnie do momentu odkręcania dwóch śrubek nad błotnikami. Obrobiły się i nie ma jak dojść z góry żeby drugim kluczem złapać.
Macie jakiś pomysł jak to odkręcić ?
Dzisiaj wziąłem się za inne naprawy autka i muszę ściągnąć przedni zderzak. Wszystko fajnie do momentu odkręcania dwóch śrubek nad błotnikami. Obrobiły się i nie ma jak dojść z góry żeby drugim kluczem złapać.
Macie jakiś pomysł jak to odkręcić ?
Właśnie chciałbym zlikwidować LPG (minął termin butli, zepsuty parownik), czy w domowy sposób mogę to zrobić? Tzn. zakręcić butlę wyjąć i odłączyć resztę elementów
Gaz od kilku lat tylko przysporzył mi kłopotów i w moim przypadku więcej strat niż zysków.
robsson78 napisał/a:
Jeśli od gazu to pewnie klapa anty wybuchowa tzw. gwizdek.
Ten gwizdek wywaliło już z 3 razy aż jest dziura w wyciszeniu na masce, dlatego jest na silikonie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum