Wysłany: Pią Kwi 17, 2015 08:21 [r416] układ chłodzenia prośba o zdjęcia
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam innych właścicieli roverków. Mam trochę nietypową prośbę.
Mam Rovera 416, 1,6 1996r z klimatyzacją. Poprzedni właściciel zaliczył spotkanie 3 stopnia przodem. O ile pas przedni jest wymieniony ok o tyle układ chłodzenia jest zdrowo skopany. Wstawiona chłodnica od zupełnie innego samochodu, skopana elektryka. Lubię to autko i chcę przywrócić w miarę oryginalny układ chłodzenia.
Dlatego prosiłbym jakąś dobrą duszę posiadającą takie autko o chwilę czasu i zrobienie zdjęć układu węży wodnych (z odpowietrzeniem) oraz czujników temperatury. Jakby jeszcze do tego była w stanie powiedzieć który czujnik jest z czym spięty to byłoby naprawdę super.
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 17, 2015 08:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W chlodnicy nie ma żadnych czujników, sa w trojniku wychodzącym z glowicy, zdjęcia znajdziesz. Odpowietrzenie też jest tylko na rurze pod kopulka rozdzielacza i też zdjęcia były. Co do podłączenia, to szukaj schematów (chocby w faku). Ja będę grzebać w weekend, to coś mogę pozdjeciowac.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum