Mam pytanie za 100 punktów, mianowicie jak zdemontować Serwo hamulcowe, mam walnięta i muszę wymienić. Odkręciłem już pompę hamulcową, ale nie widzę śrub by odkręcić serwo.
Koledzy pomóżcie, bo ja się wykończę z tymi hamulcami w tym aucie, już prawie cały układ hamulcowy wymieniony, a przyczyny brak. Jednak wydaje się, iż to serwo jest dobry tropem, bo jest wypełnione płynem hamulcowym do połowy (lało już na dywanik) dlatego też muszę wymienić na "nowe" używane
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 19:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak jak się spodziewałem, nie idzie tego odkręcić, mało miejsca, brak dojścia klucz się nie zmieści. Dałem rade z 2 dolnymi śrubami, teraz nie wiem co demontować, żeby to odkręcić, nie wiem czy się nie skończy na desce rozdzielczej, może macie jakieś inne pomysły.
Poniżej zdjęci całego zabiegu, jak bym przypadkiem znalazł ciekawe rozwiązanie do dam znać. Tak czy inaczej niech ktoś napisze, że już to cholerstwo ściągał.
[ Dodano: Sro Sie 12, 2009 17:10 ]
Koledzy, po kilku godzinach dałem rady. 2 górne śruby okręcać kluczem nasadowym 13, dolne iglastym. Wystarczy lekko popuścić, później już palcami się odkręci. Miejsca jest mało i brak widoczności, od razu wyposażcie się w latarkę.
Witam,
mam ten sam problem w Roverku żony. Wymieniłem servo i jeszcze gorzej, założyłem z powrotem stare, ale pedał strasznie twardy i nie może jeździć autkiem.
Sprawdzałem wąż, jest ok, zaworek zwrotny trzyma. Ma ktoś namiar na servo 100% sprawne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum