Wysłany: Wto Mar 18, 2008 23:57 [R75] Centralny zamek - raz otworzy a raz nie!
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam ponownie bardzo serdecznie,
W przednich drzwiach pasażera mojego autka zamek jest kapryśny. Po naciśnięciu pilota raz się otworzy to znowu nie. Widzę że chyba mu trudno bo ten przycisk zamykania drzwi przy szybie czasami wysuwa się bardzo leniwie.
Proszę powiedzcie czy można gdzieś bezpiecznie np psiknąć WD40 żeby coś przesmarować, czy może lepiej szybko rozebrać drzwi i poszukać przyczyny, żeby silniczki zupełnie się nie uszkodziły?
Gorąco pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 11:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 23:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolego ja myślę ze właśnie ci się konczy silniczek w zamku są tam dwa małe silniczki firmy Johnson electric i już ci powiem że dostać go w Polsce graniczy z cudem najlepiej jedz na szrot kup cały zamek i przełoż silnik miałem to samo w lewych drzwiach a teraz zaczyna się w prawych normalna przypadłość, kup odpowiedni zamek do danej strony, jak będziesz miał jakieś pytania chętnie pomogę pozdrawiam.
nic ci nie da numer katalogowy szukaj na szrocie całego zamka sprowadzenie takiego silniczka to koszt ok 50 zł i z zeznań przedstawiciela JE czas do 3 miesięcy.
kompletny zamek na chodzie to koszt ok 50-80zł.
Dziękuję RafałG. Jak zrobi się troszeczkę cieplej to poszukam i się tym zajmę. Na razie od czasu do czasu otwiera. Jak częściej otwieram to nawet nie szwankuje.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Lip 07, 2015 15:03
Witam, mam podobny problem jak w temacie, tyle ,że u mnie zamek kierowcy otwierał tylko z kluczyka, a zamykał normalnie, tak było przez mniej więcej miesiąc, dziś zamek się uruchomił i otworzył drzwi z pilota rano, a popołudniu już nie otwierał, Czy to normalne ,że uszkodzony silniczek po takim czasie "odżył"? Wymieniać go? Czy da się go poratować?
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum