Bez turbo to trochę kiepsko, ale bez przesady to tylko 1,4 tony i 136KM starczy do normalnej jazdy.
Ze zdjęcia środka widać mocno przetarty mieszek, zajebiste pokrowce na skóry sugerują że fotele mogą być w podobnym stanie Chyba że właściciel zapobiegawczo je założył. Blacharka na pierwszy rzut oka wygląda ok, ale przy takich zdjęciach to można wszystko ukryć.
Miałem 820 , 820 Ti , 827 i jeśli chcesz normalnie jeździć to 2.7 polecam jeśli szaleć to 2.0 ti jeśli jeździć jak mercedesem 190 2.0 D to polecam 2.0 zbiera się to jak 1.2 panda .
Tu się zdziwię bo były też 2.7 hondy w manualu mało bo mało ale widziałem pare .
jeździć jak mercedesem 190 2.0 D to polecam 2.0 zbiera się to jak 1.2 panda .
he he he z lekka mnie rozbawiłeś, taki mercedes w/g katalogu ma 75KM i 18 sekund do 100km/h
Panda juz blizej, bo 13,5 sekundy
R800 MK2 w/g naszych danych na stronie 12,8
a BTW cos podobnego do danych poldorovera
Zdziwilo mnie natomiast przyspieszenie 825SD, ktore to w/g naszych danych ze strony wynosi 11,3 mimo że jest cięższy 1500kg do 1390 2.0 serii T
Wiem że ma turbine, ale mimo wszystko jest to zastanawiające
hmm spalanie na stronie tez mocno przekolorowane, bo tylko 8,4, ja u siebie mam 9,2
aaa to już wiem, przy spalaniu 8,4 mamy te 12,8 s do 100
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Na te dane to ja nigdy nie patrzę bo producent może sobie pisać co się mu podoba tak jak ze spalaniem poza tym to są dane nowych samochodów jak by na to nie patrzyć . Zasada jest taka że samochody tej wielkości , klasy i wagi powinny mieć te 200 koni chociaż .
Ale waga jest standardowa, nawet można powiedzieć że ciut mniejsza niż dzisiejszy standard, a takie auta pomykają ze ~110KM silnikami. Imho optymalne dla 1,5t jest 150KM, ale 136 to bynajmniej nie tragedia, zależy co kto potrzebuje. Ostatnio się bujam czasami służbowym Berlingo ~70KM chyba i daje radę
Ja teraz jeżdzę Lexusem Gs 300 3.0 R6 212km i to już powoluku brakuje . W nowych samochodach nie bierzesz tego że może ma te 110km ale moment obrotowy 2-3 razy większy niż np 2.0 . Jeszcze mam cabrio R19 1.8 8v i zadupca to mimo że ma tylko 90km tylko buda waży 950kg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum