Wysłany: Wto Sie 25, 2015 11:29 [R214i] Rover 214 kilka pytań
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Witam,
Stałem się posiadaczem Roverka i mam kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi.
1. Pytanie dotyczy klapki wlewu paliwa, w moim roverze nie ma w tym miejscu zadnego mocowania linki czy centralnego zamka natomiast wlew jest na kluczyk, pytanie czy kluczyk od wlewu powinien być taki sam jak od stacyjki i zamków, ja posiadam inny (pewnie ze względu na wypadkową przeszłość tego fragmentu pojazdu) ale zastanawia, że jest odrobinę węższy niż ten od stacyjki.
2. Czy w silniku 1.4 8V jest zastosowany wtrysk w pełni sekwencyjny czy może full/półgrupa. Przymierzam się do podmiany instalacji gazowej na sekwencję i zastanawiam się czy jest sens.
3. Ma ktoś może informację jakie fajne opcje można było dokupić do roverka poza klimą? Ustaliłem, że grzanych siedzeń w ofercie nie było, zastanawiają mnie jeszcze elektryczne lusterka.
4. Czy jest możliwość rozkodowania VINu w celu ustalenia fabrycznego wyposażenia? Mój Rover posiada skórzaną tapicerkę a wydaje mi się, że jest ona dołożona przez poprzednich właścicieli.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 25, 2015 11:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum