Wysłany: Wto Sie 25, 2015 20:17 [R45] Co to takiego? Problemy z odpaleniem.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Koledzy!
Czy ktoś mi uprzejmie powie co to za wynalazek? Jest na przewodzie paliwowym za filtrem paliwa w stronę silnika.
Dodam, że mam problemy z odpaleniem. Szukałem zaworka zwrotnego i znalazłem takie coś. Autko kręci, nie odpala. Nowe świece, kable, aku. Czujniki położenia wału, krokowiec wszystko sprawne. Ciśnienie paliwa ok. Kompresja również. Odpala rano zawsze za 3-4 razem. Później - od strzała. Ostatecznie zainstalowałem zaworek zwrotny, jednak i to nie pomogło. Jeżdżę na LPG, bez różnicy co do odpalenia jakie paliwo "nocuje" w układzie. Z niepokojących objawów - po zatkaniu dolotu powietrza tylko delikatnie go dusi - nie gaśnie. Nieszczelności na kolektorze? Lewe powietrze? No i ogólny spadek mocy zauważalny... Hm... Co o tym sądzicie? Z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 25, 2015 20:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki greg-si!
Czy macie może jakieś pomysły co do problemów z odpaleniem? Co ewentualnie jeszcze sprawdzić? Brakuje mi już pomysłów...Niedawno robiona uszczelka głowicy, wymieniany filtr paliwa. Pompę słychać, paliwo w baku jest.
Miałem dziwny przypadek u siebie, auto rano ciężko odpalało.
Kręciło i silnik "załapywał" ale bez trzymania gazu auto gasło.
Jak przytrzymałem obroty 1,5-2k przez chwilę to już chodziło normalnie.
Później R odpalał już normalnie, pomogła zmiana akumulatora.
Nie mam pojęcia czemu, jak i dlaczego ale pomogło !
Spróbuj naładować akumulator, może coś to zmieni, albo odpal z "matki" jeżeli posiadasz.
Spróbuje jeszcze z kątami wtrysku, bo nic innego nie przychodzi mi na myśl.
o czym mówisz bo kąt wtrysku to diesel raczej
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum