Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 10:32 [220]Pompa wtryskowa VP37
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Wczoraj wymieniłem w swoim robercie pompe wtryskową ponieważ poprzednia zaliczyła zgon po 234 tys km i wstawiłem używaną z...Land ROvera freelandera....i teraz pytanie....czy mój r220 bedzie spalał tyle ropy co LR FR? czy dawkowanie paliwa w pompie od terenówki jest zwiększone czy nie? dodam ze pompa została wyjęta z auta ktore przejechało 60 tys MIL
_________________ Rover 220 SDI 105 KM
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 06, 2015 10:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewność mam bo auto miało razem ze mną dwóch właścicieli a zostało sprowadzone z Francji i przebieg jest autentyczny. Nie wiem czy ma wieksze cisnienie otwarcia ale juz sie przekonałem pare minut temu ze auto z tą pompą pali 5,2 litra na 100 km przy stałej prędkości 120 km/h wiec wynik jest rewelacyjny jak dla mnie.
Pompa od freelka jest większa jeżeli chodzi o środek leć głowica jest mniejsza niż w sdi. Od ffreelka ma też większy nastawnik. Ciśnienie ma większe bo wtryski mają trochę inne ciśnienie otwarcia niż w sdi.
Najlepszy mod tak zwana Frankenstein pompa to jest korpus i środek od freelandera a głowica od pompy sdi. W tedy masz pompę jak vp30
Freelka ma głowice 10mm a sdi/SD mają 11mm.
[ Dodano: Pon Wrz 07, 2015 01:31 ]
A co się stało w stara pompę ? Ze zgon. Jak bus miał ją na zbyciu chętnie starą przygarne.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum