Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 21:00 [R600] nierówna praca silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam,problem polega na tym że silnik wariuje gdy się nagrzeje do optymalnej temperatury,drgania w calej kabinie,sporadyczne szarpanie przy ruszaniu,prędkość obrotowa jest moim zdaniem zbyt niska.Jazda przy wiekszym nateżeniu ruchu jest bardzo uciazliwa ponieważ przy odjeciu nogi z gazu przy malych predkosciach szarpie nim,dodam ze przy przyspieszaniu slychac swist z przepustnicy,poradzcie coś.Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Akurat, że słychać świst to normalne bo one tak mają. Ja zacząłbym od porządnego czyszczenia przepustnicy, silniczka krokowego oraz regulacji obrotów biegu jałowego, pewnie nigdy tego nie robiłeś? Zawory kiedy ostatnio regulowane? też bym je ustawił. Następnym krokiem byłoby sprawdzenie świec i ewentualna ich wymiana, potem sprawdziłbym przewody WN i ewentualnie wymienił. Sprawdziłbym również aparat zapłonowy i kopułkę, ewentualnie jeśli zużycie byłoby znaczne wymieniłbym kopułkę oraz palec rozdzielacza zapłonu i ustawił zapłon jak trzeba. Kolejność losowa bo możesz zacząć od sprawdzenia przewodów i świec ja zrobiłbym od razu cały pakiet tak profilaktycznie.
Przewody,kopulka,palec i rozdzielacz sprawdzone,swiece rowniez nie mam do nich zastrzezen,wyczyscilem rowniez przepustnice i przeczyscilem silniczek krokowy,sprawdzilem kody bledow to caly czas wyswietlal mi sie blad nr 17,dodam ze przy odpuszczaniu gazu na 2,3 rzuca nim i wtedy obroty skacza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum