Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 20:13 [R825] Zapalająca sie kontrolka zaciśniętego hamulca
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1993
Problem taki jak w temacie podczas jazdy zapala sie od czasu do czasu kontrolka ta sama która zaswieca sie przy zacisnieciu hamulca recznego po jakims czasie 10 lub 20 minut gaśnie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 17:57, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 20:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pierwsze, co mi do głowy przchodzi, to niski poziom płynu hamulcowego. Nie wiem na pewno, ale w wielu autkach taka jest sygnalizacja. Rzuć okiem na poziom, a potem będziemy się martwić
Rzuć okiem na poziom, a potem będziemy się martwić
Hmmm dzis juz jest za ciemno ale jutro sprawdze to ten zbiorniczek przy podszybiu prostokat z 1 scietym rogiem
[ Dodano: Nie Kwi 29, 2007 9:37 pm ]
a moze to byc ten guzik który sie przytrzaskuje hamulcem recznym dzieki któremu kontrolka gaśnie przy opuszczonym hamulcu?
Okazało sie ze to niski poziom płynu hamulcowego. Dizeki Paul "pomógł" juz poleciało do Ciebie
No to musisz teraz sprawdzić tłoczki i przewody, bo płynu nie ubywa nigdy bez powodu!
Ostatnio się tak przykro w Alpach zdziwiłem, gdy ruda dobrała mi się do przewodów.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum