Witam. Mam pytanie. Czy można jakoś wybielić tylne kierunkowskazy w oryginalnej lampie w R200??? Oryginalnie są one przydymione. Czy ktoś już probował takiego zabiegu?? Wydaje mi się że wybielone byłyby dużo ładniejsze
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co zrozumiałem chodzi Ci o takie lampki.. można je gdzieś kupić ale nie mogę odnaleść linka gdzie je widziałem...(jak znajdę to wyślę) zawsze można założyć od ZR
wiem natomiast jak wybielić przednie kierunki rozbierasz lampę i w miejscu kierunku jest tam naklejona pomarańczowa folia wystarczy ja zdemontować. Nie wiem czy kojarzycie firmę
"H.R automobile" mam do tego gościa 1KM i właśnie on mówił ze wystarczy tą folię lekko suszarką przejechać i schodzi... (ja tego nie robiłem wiec jeżeli się mylę to proszę o poprawienie) efekt jak na foto (dla mnie bomba)
P.S jak mowa o kierunkach to widziałem gdzieś foto R200 z bocznymi od Forda Focusa dla mnie wyglądał bosko
wiem natomiast jak wybielić przednie kierunki rozbierasz lampę i w miejscu kierunku jest tam naklejona pomarańczowa folia wystarczy ja zdemontować.
W orginalnych valeo nie ma folii tylko pomarańczowa plastikow szybka. Nie ma problemu z jej wyjęciem, tylko ciężko siędo niej w ogóle dostać Jest manual gdzieś na forum, jak to zrobić.
wiem natomiast jak wybielić przednie kierunki rozbierasz lampę i w miejscu kierunku jest tam naklejona pomarańczowa folia wystarczy ja zdemontować.
W orginalnych valeo nie ma folii tylko pomarańczowa plastikow szybka. Nie ma problemu z jej wyjęciem, tylko ciężko siędo niej w ogóle dostać Jest manual gdzieś na forum, jak to zrobić.
Jest manual ale ktoś miał przygotować manuala po polsku ze zdjęciami
Co do przednich lamp to sobie już je "wybieliłem" przez wyciągnięcie plastikowej pomarańczowej wkładki. Boczne kierunkowskazy już zamówiłem typu "clear" które są kształtu takiego samego jak oryginalne. Były też kierunki boczne al'a focus, ale osobiscie wolę oryginalny kwadratowy kształt.
Co do tylnych lamp to wiem że są tuningowe z białymi kierunkowskazami, ale jestem ciekaw czy można w oryginalnych lapmach wybielić kierunkowskazy...
Chcem jeszcze zmienić lusterka na styl M3. Po pierwsze to będzie wyglądał o niebo lepiej a po drugie to może ustanie ten świst wiatru podczas jazdy...
Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum