Wysłany: Nie Maj 27, 2007 17:13 [R420] Podwyższone obroty silnika na biegu jałowym
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Stałem wczoraj w korku i zauważyłem, że obroty na biegu jałowym bardzo powoli acz systematycznie rosły. Od nominalnych doszły prawie do 2 tyś przez okres 10 min. Także wskazówka temperatury silnika podniosła się i ustabilizowała trochę powyżej zwyczajowego poziomu. Gdy wyjechałem z korka wszystko dosyć szybko wróciło do normy. Zauważyłem także, że po zapalaniu auta (nieważne czy na ciepłym czy zimnym silniku) oboty lubią sobie wzrosnąć powyżej tego co miałem do tej pory (do tej pory było jakieś 850 na ciepłym i 1100 na zimnym silniku). Odnotowałem również, że chwilke po zapaleniu obroty trochę się "bujają" +- 50 przez pare sekund potem się stabilizują. W czym może być problem?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 26, 2010 13:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 17:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pobierz sobie RAVE. Tam masz wszystko podane na tacy.
Ja aktualnie nie pamiętam.
Generalnie masz do wyczyszczenia krokowca + przepustnicę.
Czujnik temperatury masz do sprawdzenia albo miernikiem (on chyba jest po prawej stronie jak wychodzi wąż na chłodnicę z silnika) albo na kompie (u Midowicza nie powinno być drogo dla "klubowiczów")
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum