Wysłany: Nie Maj 27, 2007 18:54 [R 214] Licznik kilometrów ?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Kupiłem kilka tygodni temu roverka jestem z niego zadowolony tylko mam jedno pytanie, dzis jak jechalem na dzialke zobaczyłem ze przejechałem tylko 33 km a tam jest na bank 50 wiem bo jezdze tam od lat.Pytanie jest nastepujace czy licznik przejechanych kilkometrów mam w milach? Mila londyńska 1524m i to by sie zgadzalo.Myslalem ze samochod mi wiecej pali ale jak sie okazuje to nie tak duzo bo mila ma wiecej metrów.Moze tak samo i inni myslą ze im wiecej spala wachy a tak naprawde to normalnie .Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 14:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie żartuje ale mowie poważnie-licznik wolniej sie kreci, nie wiem czy to możliwe, ale napewno tak jest bo przecież nim jeżdze i wiem jakie mam odległości przejechane!
[ Dodano: Nie Maj 27, 2007 9:33 pm ]
Sorry za ten dodatkowy post ale zapomniałem dodać ze prędkościomierz ma w mph oraz km/h.
po pierwsyzm poscie wygladalo to jak wlasna droga dedukcji do tego ze masz angola, stad ten ubaw
jezli masz licznik w km/h i mph i to nie jest ten problem to mozesz okreslic w przyblizeniu jadac np rownolegle do innego auta o ile przeklamuje - wzgledem tamtego auta. jezeli nadal km/h i mp/h sa zanizone.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Moj samochod nie jest żaden anglik, sprowadzony z Belgii, ale predkosciomierz ma w mph to i przejechane kilometry tez sa w milach stad moje zdziwienie.Dużo samochodów ma takie liczniki właśnie, może to wersja na rynek amerykański bo nie wiedzialem ze odleglości mierza w Belgii w milach(chyba ze była przekładana kierownica w co wątpie)
cinek79 napisał/a:
(chyba ze była przekładana kierownica w co wątpie)
Sprawdzałeś?
oglądałem go ale nic szczególnego nie zauważyłem. A czy wasze samochody te sprowadzone z zagranicy chodzi mi o ten model to nie maja liczników w milach?
piter34: poprawiłem cytaty
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pon Maj 28, 2007 16:51, w całości zmieniany 1 raz
Co dokładnie sprawdziłeś? Zakładam, że podstawowe rzeczy, takie jak sposób świecenia lamp przednich sprawdziłeś? Chociaż, tak się zastanawiam, z lampami od anglika chyba nie przeszedłby przeglądu technicznego. Ale jeżeli sprowadzający ma dobre kontakty w stacji diagnostycznej, to przegląd mógł wyglądać raczej tak, że przywiózł tylko dokumenty do podbicia. Chyba że byłeś na przeglądzie technicznym osobiście. Jeżeli nie wiesz jak to jest z lampami, poszukaj na forum i w archiwum grup dyskusyjnych, temat przewijał się dosyć często.
cinek79 napisał/a:
A czy wasze samochody te sprowadzone z zagranicy chodzi mi o ten model to nie maja liczników w milach?
Nie mam Rovera 200, ale widziałem ich dużo, chodzi mi o okrąglaki, szczególnie sprowadzonych z Niemiec, z różnych roczników i żaden nie miał licznika w milach.
cinek79 napisał/a:
... A czy wasze samochody te sprowadzone z zagranicy chodzi mi o ten model to nie maja liczników w milach?
Kolega ma 400 z Holandii - liczniki w km
ja mam 200 z Niemiec - (ogladając niejednego (sprowadzane i nie) przed zakupem) wszystkie miały liczniki w liczniki w km
tak sie zastanawiam czy z VIN (w epc) nie da sie przypadkiem odczytac czy autko jest L czy R ?
tak sie zastanawiam czy z VIN (w epc) nie da sie przypadkiem odczytac czy autko jest L czy R ?
Słuszna uwaga.
cinek79 napisał/a:
oglądałem go ale nic szczególnego nie zauważyłem. A czy wasze samochody te sprowadzone z zagranicy chodzi mi o ten model to nie maja liczników w milach?
Podaj nr VIN, to sprawdzimy skąd naprawdę jest to auto.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 298 Skąd: Nowa Sól/Wrocław
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 16:52
mam R200 z włoch... licznik w km... wydaje mi sie ze masz auto po przekladce, nie wiem czy Rovery byly sprzedawane za oceanem ale wątpie więc ta wersja raczej odpada
Moj samochod nie jest żaden anglik, sprowadzony z Belgii, ale predkosciomierz ma w mph to i przejechane kilometry tez sa w milach stad moje zdziwienie.Dużo samochodów ma takie liczniki właśnie, może to wersja na rynek amerykański bo nie wiedzialem ze odleglości mierza w Belgii w milach(chyba ze była przekładana kierownica w co wątpie)
Przykro mówić, ale mp/h było tylko na wyspach. W najlepszym przypadku przełożone zagary, proponuje sprawdzić VIN, i upewnić się co do sprawy przekładki
Wg mnie w aucie padł licznik i poprzedni właściciel (handlarz?) idąc po najmnejszej linii oporu (ze względu na niższe koszty?) wstawił zegary z angola.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Podaj nr VIN, to sprawdzimy skąd naprawdę jest to auto.[/quote]
podaje VIN
SARRF MNHMAD 121274
prosze rozaszyfrowac bo juz nie wiem o co chodzi z tymi milami.pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum