Wysłany: Sro Maj 30, 2007 07:56 [R216si 96r] Problem z silnikiem przy 2,5k obrotów
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem roverka 216si. mam problem z silnikiem, a mianowicie podczas wcisniecia gazu szarpie strasznie silnikiem w zakresie 2,5k- 2,8k obrotów. dopiero po wejściu wyżej silnik pracuje płynnie. Jeżeli jechał bym cały czas na 2,5k to silnik będzie szarpał cały czas. Strasznie jest to męczące bo w momencie ruszania i wyprzedzania samochud traci na tym moc i przyspieszenie. Jednocześnie zauważyłem wzrost spalania od 0,5 do 1l. Proszę o pomoc.
P.S. wymieniłem juz silniczek krokowy i czujnik położenia przepustnicy
Brt: retusz tematu
Ostatnio zmieniony przez Brt Sro Maj 30, 2007 08:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 07:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmm moze cos sie dzieje z iskra w tym przedziale obrotow
albo sonda lambda nie domaga, a jak gwaltownie wcisniesz gaz to przechodzac przez to pole tez bedize szarpal
pytam bo przy gwaltownym wcisnieciu pedalu gazu sygnal z sondy teoretycznie jest olewany
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
dokładnie. jadąc rormalnie i przechodząc przez te obroty własnie szarpie. Mogę nawet po mału rozpędzać samochód a jak wejdzie na te obroty to szarpie strasznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum