Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2006 Posty: 44 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 11:06 [25 1.4 R2000]
Witam
Czy ktoś używał i oklejał kokpit środkowy dobrymi i sprawdzonymi okleinami samoprzylepnymi termokurczliwymi ? "imitującymi" Carbon
Te z allegro mają bardzo wątpliwą jakość chęć mało kosztują
Może ktoś coś polecić
Chętnie okleiłbym środkowy kokpit, klapę schowka, na boczkach uchwyty i ramkę licznika, ale są to w naszych Roverkach elementy poza klapą schowka i uchwytami na drzwiach bardzo obłe i by je okleić trzeba bardzo dobrej folii termokurczliwej, która wytrzyma dosyć zmienne warunki panujące w samochodzie Lato zima, Czyli Folie z przeznaczeniem do samochodu a nie na reklamy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 11:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O gustach się nie dyskutuje,ale jak dla mnie,to też wieś-tjunink Co do strony technicznej,to nawet folia termokurczliwa na obłych krawędziach czy zagięciach może nie leżeć równo (mogą powstać takie fałdki), a podczas samego nagrzewania folii podczas jej montażu mogą postać bąble. Byłem obecny podczas zabawy z folią na tylnych lampach i stwierdziłem,że nie ma sensu...
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 18:09
Kolego szczeże mówiąc to daj sobie spokój chyba że chcesz żeby ludzie oglądali ci samochód przez okno i brudzili szyby paluchami pokazując co masz w środku. Jeśli chcesz zmienić coś w samochodzie to tymień dążek zmiany biegów a nie takie rozwiązania jakąś okleiną.
Ps. Wyobraź sobie tłuste paluchy poodbijane na szybach Bleeeeeeee
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 08:15
Ze spuszczoną głową powoli wycofuje swój pomysł z okleiną, bo tak druzgocąca prawda o śmieszności w/w aż boli !
Ale może jednak pomaluje (polakieruje u fachowca) środkową konsole w kolorze nadwozia
Czyli platyna
Co Koledzy na to?
Ale może jednak pomaluje (polakieruje u fachowca) środkową konsole w kolorze nadwozia
Może lepsze rozwiązanie niż oklajanie karbonem ale ja nie jestem za tym. Osobiście ine lubię gdy wewnątrz auta jest coś pomalowane farbą. Wygląda to sztucznie, niemiło i śmiesznie.
Jak już tak bardzo chcesz coś upięknić w środku to załóż sobie alu ramki na zegary i pokrętła w konsoli bo to naprawdę wygląda ładnie.
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 06:36
Cytat:
Popłakałem się ze śmiechu
Przygnieciony śmiesznością postanowiłem coś z tym zrobić
Odwiedziłem znanego mi szpec rączkę Pana Krzysia, który to już niejedno autko skórą wykończył a teraz z żoną prowadzi małą hurtownię Tapicerską i dogadałem
Obciągniemy czarny plastikowy tunel środkowy skórą prawie czarną a właściwie bardzo bardzo ciemno czekoladową będzie pasowała do ala drewna, a jeszcze srebrne ringi na pokrętła i na liczniki (czekam tylko na wolną chwile Pana K, bo tą sztukę teraz uprawia tylko w wolnych chwilach a wraz ze skórą to zawołał 150zł )i już szykuję szmatkę aby szyby czyścić od palufuf oglądaczy podziwiaczy
A fotki będą a a będą jak zrobione będzie
Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Mar 2006 Posty: 158 Skąd: Zator
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 20:39
Rozan99 napisał/a:
Jarkow napisał/a:
Może lepsze rozwiązanie niż oklajanie karbonem ale ja nie jestem za tym. Osobiście ine lubię gdy wewnątrz auta jest coś pomalowane farbą. Wygląda to sztucznie, niemiło i śmiesznie.
Jak już tak bardzo chcesz coś upięknić w środku to załóż sobie alu ramki na zegary i pokrętła w konsoli bo to naprawdę wygląda ładnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum