Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
czy zna któś ten problem:
przy uruchamianiu kontrolka od "SNOW MODE" kilkakrotnie zapala się (mruga) po czy zapala się się i świeci na stałe. Dodam że mam MANUALNĄ skrzynię biegów i nie mam przycisku z prawej strony załączającej/wyłączajacej funkcję.
pzdr
Marcin
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 18:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 08:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam,
i to mnie martwi najbardziej bo ja mam silnik 1,6 w benzynie z manualna skrzynią biegów. Auto z końca 2001 r. Osobiście wyczytałem w instrukcji ze snow mode było tylko w automatach. I to mnie martwi jeszcz bardziej. Dodam ze w swoim Roverku nie posiadam zadnego przycisku do aktywacji/deaktywacji tej funkcji.
pzdr
to mnie martwi najbardziej bo ja mam silnik 1,6 w benzynie z manualna skrzynią
Tez by mnie to zastanawialo. W Twoim samochodzie ta kontrolka powinna być "martwa", nawet chyba bez zarówki, w każdym razie do niczego nie podlączona. Sprawdź w RAVE kolory przewodow dochodzących do kontrolek, a potem wyjmij zegary i sprawdź u siebie. Czasem zdarza sie, że handlarze na szybko "naprawiają" jakiś problem, podłączając nie te kontrolki, co trzeba... Czy po przekręceniu kluczyka palą Ci się wszystkie kontrolki, ktore powinny sie zapalić? Np SRS... Czy podłączałeś już testbooka?
Ja tez mam 1.6 w benzynie i kontrolka jest. wprawdzie nigdy jej swiecacej nie widzialam ale jest. Druga rzecz, ja mam auto z Austrii i sobie wytlumaczylam ze austriackie, to moga miec ze wzgledu na panujace tam warunki.
Witam,
no i mam rozwiązanie problemu . Odczyt kompa pokazał błąd poduszki, po podłączeniu poduszek lampka "snow mode" przestała się świecić. Zakładając zegary ktoś najprawdopdobniej się machnął i żarówkę od air bag wpiął pod snow mode.
Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam
lobsen
Witam,
no i mam rozwiązanie problemu . Odczyt kompa pokazał błąd poduszki, po podłączeniu poduszek lampka "snow mode" przestała się świecić. Zakładając zegary ktoś najprawdopdobniej się machnął i żarówkę od air bag wpiął pod snow mode.
Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam
lobsen
Jak można wpiąć żarówkę od air bag do snow mode? Z tego co mi się wydaje to nie kwestia zarówki, bo te nie mają niezależnych kabelków do pomylenia. Na liczniku są stałe ścieżki więc bez znaczenia jest zamiana zarówek i w którą dziurę ją wetkniesz. Chyba czegoś nie jarzę.
A nie mówiłam? Slyszałam o starym, taksówkarskim sposobie "naprawy" kontrolki cisnienia oleju w kończącym się silniku: wystarczy pod kontrolkę ciśnienia podłączyć czujnik ładowania alternatora. Kontrolka ciśnienia gaśnie po zapaleniu silnika i wszystko gra! A malo kto zauważy, że ani na moment nie zapali sie kontrolka ładowania Najtanszy remont silnika... na moment przed sprzedażą samochodu
Mi cham zbolały (czytaj poprzedni użyszkodnik mojego R) wyjął żarówke od "check engine" Dopiero po jakims czasie, przez przypadek zauważyłem że brakuje żaróweczek w kontrolkach. No i po uzupełnieniu wyszło szydło z worka K&^%#A...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum