Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 91 Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 07:22 [R620] Zapalniczka nie działa
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Mam problem ponieważ zapalniczka przestała mi działać. Sprawdziłem wszystkie kable od zapalniczki i wszystkie są podłączone. A zapalniczka mi potrzebna do ładowania telefonu ponieważ czesto jestem w drodze. .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 17:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 07:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 91 Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 07:43
Aaaa to o te bezpieczniki chodzi. Już lece sprawdzać.. :D Dzięki wielkie
[ Dodano: Sro Lip 04, 2007 10:00 am ]
No nie powiodło się, nadal zapalniczka nie działa... I zauważyłem że ta lampka w środku auta co jest nad głową też nie działa. Co może się dziać??
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 09:04
Jeszce raz bym sprawdził bezpieczniki wewnątrz i dla pewności przejrzał bezpieczniki "główne" - w komorze silnika stojąc przodem do auta - nad akumulatorem.
Powodzenia.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 13:28
Paul napisał/a:
No to sorry , swoim i innymi mi znanymi się sugerowałem
Spoko, przecież nic się nie stało . Ale sprawdź lepiej jeszcze raz u siebie, bo moim zdaniem w każdym autku tam jest zasilanie na stałe. To przecież gniazdko do przeróżnistych badziewek i powinno być pod prądem bez konieczności włączania stacyjki.
Sprawdzałem u siebie i dopiero w położeniu II stacyjki mam zasilanie na zapalniczkę, a w położeniu I odpala mi się radio. Będę musiał to przełożyć, żeby zapalniczka też była na I odpalona.
Racja bo się OT zrobiło. Czy przegladałeś schematy w RAVE?? Może tam sie znajdzie wspólny punkt dla obu tych obwodów, lub przynajmniej bedzie mozna określić gdzie w ogóle szukać przyczyny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum